60 gm mentega
60 gm gula kastor
60 gm serbuk badam atau gajus
3 sudu besar serbuk milo
Sedikit esen vanila
2 sudu besar jem (sebarang perasa)
Serbuk kek (lebihan kek yang dihancurkan) secukupnya (sebarang perasa)
Coklat urai berwarna-warni
Cara menyediakan:
1. Putar mentega dan gula sehingga berkrim.
2. Campurkan esen vanila, serbuk kek, milo, serbuk badam dan jem.
3. Gaul rata hingga menjadi doh.
4. Bulat-bulatkan dan golek ke dalam coklat urai.
5. Masukkan bebola ke dalam mangkuk-mangkuk kertas.
6. Bolehlah dihidangkan.
Sedikit esen vanila
2 sudu besar jem (sebarang perasa)
Serbuk kek (lebihan kek yang dihancurkan) secukupnya (sebarang perasa)
Coklat urai berwarna-warni
Cara menyediakan:
1. Putar mentega dan gula sehingga berkrim.
2. Campurkan esen vanila, serbuk kek, milo, serbuk badam dan jem.
3. Gaul rata hingga menjadi doh.
4. Bulat-bulatkan dan golek ke dalam coklat urai.
5. Masukkan bebola ke dalam mangkuk-mangkuk kertas.
6. Bolehlah dihidangkan.
No comments:
Post a Comment