Bahan
700 gm tulang rusuk [basuhkan dan toskan 400 gm kentang [potong dadu] 1 batang carrot [potong dadu] 2 batang celery [potong pendek] 5 biji buah tomato [potong dadu] 10 biji cendawan butang [belah 4] 1 bungkus/bunjut rempah sup tulang 1 labu bawang besar 3 cm halia mayang 3 ulas bawang putih 1 s/b lada hitam garam air secukupnya daun sup [racik] Cara 1. Masukkan semua bahan dalam slow-cooker dan setkan low. Air sama paras dengan bahan. 2. Masakkan selama 4 -5 jam. 3. Bila tulang/daging dah lembut lecekkan separuh kentang supaya kuah pekat.. 4. Taburkan daun sup. 5. Hidangkan dengan roti biasa atau roti arab. |
Saturday, 26 January 2013
Stew Tulang
Labels:
Stew Tulang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment